Acu-Oost

Acupunctuur, en meer ...

Behandeling


Gedurende het eerste bezoek, zullen uitgebreid vragen gesteld worden over uw algemene gezondheidsconditie, levensstijl, en gedrag. Omdat een gedegen bepaling hiervan belangrijk is om een goed en compleet beeld te verkrijgen van uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en conditie. Door het vragen over een aantal zaken zoals dieet en eetgewoonte, spijsvertering, slaap, emoties, locatie en aard van pijn, belangrijke gebeurtenissen uit het verleden, enz. kan een onderliggende oorzaak van het probleem worden vastgesteld, en een specifieke aanpak worden gekozen.


Belangrijk is te weten wat voor medicatie tot nu gebruikt is, zowel als voorvallen en ongemakken uit het verleden, die van belang kunnen zijn. Bij het  onderzoek hoort ook het voelen van de pols en bekijken van de tong, en het palperen van gevoelige plekken van het lichaam (z.g. alarm punten). En het controleren van relatieve warme & koude plekken van het lichaam.


Tijdens de behandeling zullen, gedurende 20 tot 30 minuten, een aantal acupunctuur naalden geplaatst worden op daarvoor relevante plaatsen. Bij een overgevoeligheid voor naalden kan acupressuur (drukpunten) worden toegepast.

 

praktijk  J 4 - 3
praktijk  J 4 - 2
praktijk  J 4 - 1
praktijk  J 9 - 1 copy
wind